Βιογραφικό

 

Photo by George Kamelakis

 Έχοντας στο ενεργητικό του πολλές διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου βραβείου στον περίφημο διαγωνισμό "Francisco Tárrega", ο Μιχάλης Κονταξάκης θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους κιθαριστές της γενιάς του.

Πήρε το δίπλωμά του από την τάξη του Κώστα Κοτσιώλη στο Δημοτικό Ωδείο Πειραιά. Σπούδασε επίσης στο πανεπιστήμιο "Robert Schumann" στο Düsseldorf με τον Joaquín Clerch.

Οι εμφανίσεις του στην Ευρώπη (Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ρουμανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σερβία, Βοσνία, Κροατία, Κύπρος κ.α ) καθώς και σε ολόκληρη την Ελλάδα συχνά προκάλεσαν εγκωμιαστικές κριτικές. Μεταξύ άλλων έχει εμφανιστεί στα  διεθνή  φεστιβάλ  κιθάρας: Βόλου, Νάξου, Βέροιας, Guitar-Art Belgrade(Σερβία), Düsseldorf(Γερμανία), Gevelsberg (Γερμανία), Sinaia (Ρουμανία), Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Las Palmas (Κανάρια Νησιά-Ισπανία), Sernanselle (Πορτογαλία), Φεστιβάλ Guitarmania (Λισσαβόνα-Πορτογαλία) και έχει εμφανιστεί σε αίθουσες όπως το CCB (Centro Cultural de Belem-Λισσαβόνα), το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, το Teatro Piccolo (Μιλάνο) και το Auditori i Palau de Congressos de Castelló (Ισπανία).


Έχει συμπράξει ως σολίστας με την ορχήστρα AUKSO (Πολωνία), τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Arad (Ρουμανία), την ορχήστρα Filarmonia das Beiras (Πορτογαλία), την Orquesta Sinfonica de Vallés (Ισπανία), την ορχήστρα Collegium Instrumental de Valencia (Ισπανία), την Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας του Βουκουρεστίου και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Έχει ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση πολυάριθμα έργα για κιθάρα, πολλά από τα οποία είναι αφιερωμένα στον ίδιο όπως τα έργα Estudio de ligados του Joaquín Clerch, “Χορός Νο 2” και "Στρόβιλος"  της Έφης Μαρκουλάκη, "Hadjidakis Suite" του Λεωνίδα Κανάρη, "States of mind" του Ντίνου Κωνσταντινίδη και "Nocturne for Michalis" του Μιχάλη Ανδρονίκου.

Το 2006 ηχογράφησε για την εταιρεία NAXOS έργα των: M.M.Ponce, F.Martin, E.Krenek, F.Tárrega, A.Khachaturian, καθώς και την πρώτη εκτέλεση του έργου “Preludios de Primavera” του J.Clerch. Το 2008 ηχογράφησε σε πρώτη εκτέλεση το έργο “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας” του Περικλή Κούκου βασισμένο στην ομώνυμη όπερα-μπαλέτο.

Από το 2004 περιοδεύει συχνά στην Ευρώπη με τον διακεκριμένο Κροάτη κιθαριστή Dejan Ivanovich ερμηνεύοντας μουσική για δύο κιθάρες. Το 2010 κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος από τη Γερμανική εταιρεία KSGEXAUDIO, με τον τίτλο Les Deux Amis”, ο οποίος περιλαμβάνει το ομώνυμο έργο του F.Sor καθώς και έργα των J.S.Bach, M.Castelnuovo-Tedesco και J.Rodrigo.

Η συμμετοχή του στο εξαιρετικά επιτυχημένο συγκρότημα encardia αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων του.

Διδάσκει τακτικά στα πλαίσια πολλών φεστιβάλ αλλά και  προσκεκλημένος από Ωδεία και πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Follow Us